En larmcentral kan öka din känsla av trygghet

11 november 2022
Staffan Ehrlin

editorial

En larmcentral kan öka din känsla av trygghet

Känslan av otrygghet har ökat i hela landet Sverige. Allt fler investerar i säkerhet i hemmet och statistiken säger att det sker ett inbrott i vårt land. Enligt Brottsförebyggande rådet skedde 96 000 inbrott i Sverige 2017, vilket är 1 400 per 100 000 invånare. Det innebär att Sverige har en av de högsta siffrorna för bostadsinbrott i Europa. Läger vi där till de inbott som sker hos företag, fritidslokaler och offentliga byggnader så inser man väldigt fort att inbrott är ett problem.

Lyckligtvis finns det saker du som privatperson kan göra för att undvika inbrott och därmed öka din känsla av trygghet. I den här artikeln får du information om vad du kan göra för att minska risken för inbrott och hur en larmcentral kan hjälpa dig.

Det finns olika typer av säkerhetssystem för hemmet, och flera företag som erbjuder tjänster, ett av dem är Secass, du hittar dem på https://www.secass.se/larmcentral/ Ett alternativ är ett larmsystem med övervakning. Ett larmsystem med övervakning är en komplett säkerhetslösning som ger dig både intrångsdetektering och larmsvar i ett paket. Övervakningen är central för tjänsten och innebär att ditt hem övervakas 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året av ett team av

Larmcentral

Vad är larmövervakning?

Larmövervakning är en tjänst som använder sensorer för att upptäcka inkräktare och sedan larmar en centraliserad larmcentral, som i sin tur kontaktar polisen eller ett annat säkerhetsföretag. Sensorerna placeras vanligtvis på dörrar och fönster och kan också användas för att upptäcka rörelser i hemmet. Man kan välja att ha en eller flera sensorer, beroende på hur stort hus man har.

Ett larmsystem som övervakas av en larmcentral erbjuder ett antal fördelar jämfört med ett traditionellt oövervakat larmsystem. Den mest uppenbara fördelen är att någon alltid håller ett öga på ditt hem, även när du inte är där. Om 30 procent av alla inbrott i Sverige sker under dagen när husägarna är på jobbet eller går ärenden, så det är bra att veta att någon ser efter ditt hem även när du inte är där.

Fler nyheter