Fallskydd för husdjur

26 juli 2020
jonas olsson

Om man bor i en lägenhet och har katt så kan det vara skönt för katten att då och då få lite frisk luft. Men eftersom katter är smidiga djur som kan hoppa högt så kan det bli farligt ifall man inte har ett balkongnät på balkongen. Även om katter har respekt för höga höjder så händer det alltför ofta att de tappar balansen och trillar ner. Även på så pass låga höjder som andra våningen, vilket brukar vara cirka tre till fyra meter, kan en katt skada sig allvarligt eller springa iväg så ägaren har svårt att hitta den igen ifall man inte säkrar balkongen med nät.

 

Utsikt men svårklättrat  

Ett balkongnät gör att man inte förlorar utsikten från balkongen men samtidigt är det så pass ostadigt att katter har svårt att klättra i det. Men för att säkra ytterligare brukar man skapa ett fall, som ett litet tak, högst upp på nätet. Det gör att det är i stort sett omöjligt för katten att klättra över balkongnätet även ifall de försöker klättra och kommer en bit på väg. Har man en balkong ovanför den egna så kan man även välja ett bredare balkongnät och fästa det i golvet på balkongen ovanför för att skapa ett heltäckande skydd. 

 

 

Stång och nät

För att få stadga i balkongnätet så använder man sig av stänger som fästs i balkongräcket. Det finns stänger i olika längder och tjocklekar, raka och böjda. Balkongnätet kan man få i olika färger som svart, grönt eller transparent i färdiga längder eller metervara. På det viset kan man få ett balkongnät som passar vilken balkongstorlek man än har. Väljer man ett transparent nät så är det viktigt att man håller ett öga så ingen fågel råkar fastna i nätet. Därför bör man inte välja detta ifall man har många fåglar flygandes över balkongen.  

Fler nyheter