Gåen hundkurs i Hässelby

05 maj 2022
Jenny Olsson

editorial

Att skaffa hund för första gången är för många både spännande och roligt. Att ha en hund är att ha en bästa vän som är med en varje dag. Men om man inte har haft hund innan kanske man tänker att det ska ara lättare att fostra dem än vad man tror. En hundvalp tar oerhört mycket tid och kräver också träning, man måste ju faktiskt lära hunden att göra rätt, det är inte något den bara vet. Allt ifrån att den måste säga till när den behöver kissa så man hinner ut med den till att den går fint i kopplet. Om man inte lär hunden rätt från början kan det bli en massa jobbiga situationer som är svårare att komma ur senare. Om du bor i västerort kan du välja att gå en hundkurs i Hässelby.

Det finns många olika slags hundkurser som dels beror på hundens ålder men också vad du vill att din hund ska lära sig. Om man går en valpkurs får hundarna ofta lära sig det mest grundläggande. När hunden sedan blivit större kan man välja att gå andra kurser, om man till exempel vill spåra med sin hund eller lära den agility. 

 

hundkurs hässelby

 

Hundkurs- nöje för din hund 

Att gå en hundkurs ger också mycket till dig som hundägare. Du får lära dig hur du ska bete dig i olika situationer och vad du ska göra för att din hund ska förstå vad du menar. Att gå en hundkurs är inget som är jobbigt för din hund. Snarare tvärtom, en hund brukar tycka att det både är roligt och givande att lära sig nya saker.

En annan fördel att gå på hundkurser med en valp är att man miljötränar den då den får träffa många andra hundar och människor vilket brukar vara oerhört bra träning. 

Fler nyheter