Hitta dina favorit parfymer till bra pris online

19 januari 2021
Cecilia Olsson

Att dofta gott är trevligt både för en själv och människor i ens omgivning. Doften kan ha påverkan på hur andra uppfattar oss och för att kunna dofta gott hela dagen finns det några knep man kan ta till. Det handlar om att applicera parfymen rätt, förvara den på en bra plats samt hitta parfymer som man själv tycker om. För den som tycker om variation kan det vara trevligt att ha flera parfymer som man kan växla mellan beroende på vad man ska hitta på.

Gnugga inte in parfymen

Det är inte ovanligt att parfym appliceras på handlederna som sedan gnuggas ihop, detta är något man bör undvika att göra eftersom värmen som skapas av friktionen kan förändra och försämra parfymens doft. Istället bör man spraya en gång var på handlederna och låta parfymen absorberas utan gnuggning. Andra platser som är bra för parfym är dekolletaget och bakom öronen.

Applicera på återfuktad hud

För att parfymen ska hålla längre bör man se till att huden är rikligt återfuktad. Ska man till exempel applicera parfym efter en dusch så kan det vara bra att smörja in sig med en fuktgivande lotion först.

Det är då bäst att använda sig av en lotion utan parfym för att den inte ska påverka parfymens doftnoter och det är bra att vänta till huden har absorberat den helt innan man sprayar på parfymen.

Förvara parfymen rätt så håller den längre

En parfym mår bäst av att förvaras i rumstemperatur och man ska helst inte utsätta den för temperaturförändringar eftersom det kan påverka hållbarheten. Man ska även hålla den borta från direkt solljus och det kan därför vara bra att förvara den i förpackningen den kom i eller i ett skåp.

Köp parfym online för bästa pris

Det viktigaste är dock att hitta en parfym som man trivs med att bära och vill man få ett bra pris kan man köpa sina parfymer online. För att hitta en parfym som passar kan man titta på doftnoterna och läsa beskrivningen av parfymen. Ofta har man en viss typ av doft som man föredrar, det kan till exempel vara fräscha, fruktiga, söta, feminina eller maskulina dofter. 

Fler nyheter