Hitta rätt vitvaror i Bromma

22 juni 2022
william eriksson

editorial

Vitvaror är något som man kanske inte lägger så mycket märke till förrän de börjar krångla eller slutar att fungera. Vardagen rullar på och så plötsligt en dag så blir disken inte ren. Du tar ut tallrikar och glas och ser en hinna med smuts som inte försvunnit trots att disken diskas i normalprogrammet. 

Ett annat scenario är att du ska tvätta dina finkläder och programmet som ska ta 25 minuter är fortfarande inte klart efter en timme. Vattnet har inte tömts ut och du står där med genomblöta smutsiga kläder. När en vitvara börjar haverera så smått brukar det inte vara en engångsgrej, det brukar vara början på slutet. 

Laga eller köpa nytt?

En bra fråga att ställa sig när vitvaran börjar ge upp är om du ska få din vitvara reparerad eller om du ska köpa en ny. Hur vet man om det är lönt och prisvärt att reparera en vitvara och vilket är bäst ur ett miljöperspektiv? Det första du ska göra är att kolla så att felet inte är ett så kallat handhavandefel, vilket betyder att det är stopp i en sil eller att det helt enkelt är oaktsamhet och slarv som orsakat problemet. När du har uteslutit detta, kan du göra en checklista. 

 

vitvaror bromma

 

Kolla listan först

Tumregeln är att det ska vara billigare att laga en vitvara än att köpa en ny. Därefter kan du checka av följande punkter:

  • Hur gammal är vitvaran? Är den äldre än 10-15 år är det oftast inte lönt då den är sliten och riskerar att snart gå sönder igen. 
  • Finns det reservdelar?
  • Hur mycket energi drar den i jämförelse med en ny vitvara? Du behöver tänka klimatsmart och nya vitvaror drar mindre energi än äldre. 

Har du ytterligare frågor eller behöver hitta nya vitvaror till ditt hem i Bromma rekommenderas att du gör en snabb googling på vitvaror bromma.

Fler nyheter