Kinetic Sand är en sorts leksand som bjuder på rolig sinnesstimulering

19 maj 2022
Cecilia Olsson

editorial

Barn tycker ofta att det är väldigt härligt och roligt att leka med sand, lera och andra kladdiga saker. Det är något speciellt med känslan av sand som rinner mellan fingrarna eller att forma något klibbigt i handen. Det är dock inte alltid lika roligt som förälder att barnet tycker så mycket om detta eftersom det kan smutsa ner både barnet och hemmet. Då kan Kinetic Sand vara en mycket bra lösning på problemet, eftersom det känns som våt och klibbig sand utan att det faktiskt är det. 

Hur fungerar Kinetic Sand?

Kinetic Sand är ett registrerat varumärke av magisk sand. Dess unika konsistens påminner om blöt sand och ser ungefär ut som florsocker med färg i. Den stora fördelen är att det inte kladdar eller fastnar i textilier, hår, på golv eller andra ytor. Kinetic Sand har dessutom en lugnande effekt och skapar lätt en fokuserad och mysig stämning. Även barn med särskilda behov har stor nytta av att röra och leka med sanden.

Kinetic Sand

Vad kan man göra med Kinetic Sand?

Kinetic Sand kan klämmas ihop och behåller sedan formen vilket gör att man kan bygga allt från slott till olika figurer och former. Om man inte klämmer ihop den så smälter den sakta ut i handen, vilket kan kännas riktigt härligt, ungefär som blöt lera med fördelen att det inte kladdar. Råkar man tappa lite Kinetic Sand så kan man enkelt ta upp det utan kladd med hjälp av en annan bit sand som man duttar emot den tappade biten. 

Välj bland flera varianter av Kinetic Sand

Hos Lekakademin hittar man Kinetic Sand i många varianter. Oavsett vilken sort man väljer så kan man vara trygg med att den är allergivänlig och godkänd till barnlek. Hos Lekakademin hittar man Kinetic Sand i olika färger och mängd samt flera tillbehör som kan göra leken extra rolig. 

Fler nyheter