Missa inte att besöka Gävle

Missa inte att besöka Gävle

Hotell 0 Comments

Gävle är en trevlig ort att besöka året runt. Oavsett om du stannar en vecka eller bara över natten på något hotell så hittar du något kul att göra. Gävle ligger vackert beläget där Gävleån mynnar ut i Östersjön. Geografiskt sett tillhör Gävle Gästrikland och har anor från år 1413 så staden genomsyras av historia. Staden är även residensstad för Gävleborgs Län. Här kan du även hitta Gävle Slott som är ett givet besöksmål. Passa på att ta en guidad tur för att lära dig mer om Gävles historia och de kungar som bott där.

 

Bo i Gävle

Det finns många trevliga boenden i Gävle. Ett härligt hotel i Gävle är http://hotelaveny.eu/ där du bor bra och får en bra start på dagen med en rejäl frukost. När du väljer hotell i Gävle kan det vara bra att känna till att Gävleån delar upp staden men det finns självklart broar som knyter samman staden. Är du på kort besök kan det vara bra att bo nära centrum för att enkelt ta dig runt. Ska du besöka Gävle under en längre tid kan också hyra lägenhet vilket ger dig möjlighet till självhushåll. Så även om du har en lite mindre plånbok kan du hitta prisvärda alternativ.

 

 

Vad kan du göra i Gävle?

Gävle erbjuder mycket att göra. Du kan gå på hockeymatch eller gå en stadsvandring. Vill du dansa loss på kvällen finns det goda möjligheter att hitta ett ställe som passar dig. Har du barn med dig kan du spela bangolf eller besöka Barnens Högbo Bruk. För den som gillar naturen finns det möjlighet att hyra kanor och fisket är riktigt bra. Sommartid kan du bada och ägna dig åt vattensporter i alla dess former. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Visit Gävle listar många av aktiviteter som staden erbjuder under din hotellvistelse. Självklart är Gävle också värt att besöka vintertid!