Se våren från den klara sidan med hjälp av professionell fönsterputs!

13 mars 2023
Veronica Jansson

editorial

Att göra jobbet själv kan spara pengar och ge dig en känsla av personlig tillfredsställelse för ett väl utfört arbete, men det kan också vara tidskrävande och farligt när man arbetar med höjder. Dessutom är det inte enkelt att göra det själv om du inte har rätt utrustning och erfarenhet.

Om du däremot anlitar en professionell fönsterputs i Nacka kan du försäkra dig om att dina fönster rengörs snabbt och säkert av erfarna yrkesmän. Kostnaderna varierar beroende på hur stort jobbet är, men ofta är det mer prisvärt än vad de flesta tror.

I slutändan handlar det om en övervägning mellan tid och pengar. Du sparar värdefull tid på att lägga över jobbet på ett proffs. Klart värt en liten peng om din tid är knapp. Å andra sidan, om du har en tight budget kan du överväga att rengöra dina fönster själv. Vad du än bestämmer dig för, kom ihåg att tänka på säkerheten när du arbetar på höjder eller använder stegar. Och använd alltid rätt verktyg för jobbet.

fönsterputs Nacka

Att göra jobbet själv

Med rätt utrustning och teknik behöver det inte ta lång tid eller kosta mycket att putsa sina fönster själv. Samla först ihop material: tidning, fönsterrengöringsmedel (antingen kommersiellt eller hemmagjort), och en mjuk mikrofiberduk.

Börja med att fukta tidningen med fönsterrengöringsmedlet och gnugga sedan glaset med cirkulära rörelser. Det avlägsnar eventuella damm- eller smutsansamlingar. När du har gått igenom hela fönstret med tidningen använder du en mjuk mikrofiberduk för att torka och polera. Om du vill ha en ännu glansigare yta kan du applicera lite ättika direkt på efter rengöring.

När fönstret är torkat och polerat kan du använda en skrapa för att avlägsna överflödig fukt eller ränder. Du bör börja i ett hörn av fönstret och dra skrapan över i jämna, snabba drag. Torka av bladet med en mikrofiberduk efter varje svepning. När du när du är klar använder du trasan igen för en skinande finish!

Fler nyheter