Skaffa en säng som är perfekt för just dig

17 april 2020
Cecilia Olsson
Skaffa en säng som är perfekt för just dig

En av de viktigaste möblerna vi har i hemmet är sängen. Den finns där för att ge oss god sömn och behaglig återhämtning för hela kroppen. Förutom det så är sängen dessutom en väldigt tilltalande möbel som man kan dekorera med fina textilier och fluffiga kuddar i härliga färger och mönster. Man kan även kombinera kuddar i olika former för att skapa rörelse och variation. 

Sängen i sig bör vara anpassad efter ens egna behov för att den ska kunna bidra till så god sömn som möjligt. Fastheten har stor betydelse för att man ska kunna ligga i en bra sovställning, ryggraden ska helst vara helt rak för att inte belastas fel samt för att man ska kunna slappna av i hela kroppen. Ofta innebär det att en mjuk säng är det bästa alternativet för en person som är väldigt liten och nätt, väger man istället mer kan en fast eller extra fast säng passa bäst. Detta beror på att man ska kunna sjunka ner med axlar och höft för att ryggen ska kunna hållas rak, har man en för mjuk säng så sjunker man ner för mycket och har man en för fast säng så sjunker man inte ner tillräckligt mycket. Utöver fastheten kan man även ha preferenser som till exempel att det ska gå att höja och sänka fot- och huvudändan, eller att det ska gå att förvara saker under sängen, det är helt enkelt väldigt individuellt vilken säng som passar varje enskild person bäst. 

Hos Bättre Nätter hittar man sängar i alla tänkbara modeller som samtliga håller mycket hög standard. Vare sig man vill ha en enkel-, dubbel-, ställbar-, kontinental- eller ramsäng så hittar man det i Bättre Nätters breda sortiment. De erbjuder dessutom sköna bäddmadrasser och täcken av hög kvalitet. Man får fri frakt och 100 dagars sovgaranti vid beställning av säng.

Fler nyheter