Skicka paket till framtidens nomadiska arbetsplats

28 augusti 2020
Mikael Barani

Det har talats om att flygpriserna skulle skjuta i höjden när vi väl kommit ut på andra sidan av denna pandemi. Tittar man på de flyg som man redan nu kan ta så verkar det faktiskt inte som om att det kommer att bli särskilt mycket dyrare att resa än tidigare.
Det svåra är väl att få till flygresor överhuvudtaget då turer verkar ställas in till höger och vänster. Om detta beror på långt intresse just nu vet bara de vise, men priserna verkar som sagt inte vara särskilt påverkade.

Inspiration från omvärlden

Alla som älskar att resa vet att detta är goda nyheter. För är det något som berikar våra liv så är det att ta del av upplevelser i andra länder och kulturer. Genom detta får man uppleva saker som ger nya perspektiv och man tar med sig dessa erfarenheter hem. Vissa saker gör att vi blir inspirerade till förändringarna hemmavid, andra får oss att känna uppskattning för att saker ser ut precis som de gör i våra hemländer.

I takt med att allt fler företag också erbjuder distansarbete så ser vi nu kanske början på ett mer nomadiskt sätt att se på tillvaron. Visst har det redan funnits pionjärer som är vana om att be familjen att skicka paket till USA där man nu arbetar, för att i nästa månad ha en adress någonstans på andra sida jorden. Dock så kommer vi nu – eventuellt – att se denna tendens att sprida sig bortom människorna som tillhör ytterligheterna.

Säkerligen kommer de allra flesta av oss fortfarande att vilja ha en fast punk i livet. Det är trots allt skönt att ha ett hem som man kan samla tankarna i i slutet av dagen – men en viss del av oss har insett att det vore kul att resa och samtidigt kunna tjäna pengar. Allt man behöver är trots allt en dator och en internetuppkoppling.

Fler nyheter