Tips till den som ska sälja lägenhet i Solna

14 december 2021
jonas olsson

editorial

De flesta som ska sälja en lägenhet i Solna behöver få ut så mycket som möjligt för bostaden, för att sedan kunna investera vinsten i nästa boende. Därför gäller det att inte lämna något åt slumpen och välja mäklarfirma med omsorg. Det finns flera saker att ta hänsyn till då man väljer mäklare. 

Erfarenhet, kunskap om området, pris, kundregister och hur mäklarfirman presenterar sina objekt, är saker som kan vara viktiga och ha stor betydelse. Men valet måste först och främst göras efter vilken typ av bostad det gäller och hur stor efterfrågan på bostäder det är i det specifika området. Är det ett väldigt populärt område kan bostaden kanske ändå inbringa ett högt pris utan en stjärnmäklare. De mer erfarna mäklarna är ofta dyrare och det är inte sällsynt att de vill ha flera procent av försäljningspriset. I vissa fall kan det vara värt det, i andra fall inte.

 

image

 

Ta reda på vad som ingår i mäklararvodet

Hur mycket det kostar att anlita en mäklare kan variera. Många gånger kan man själv välja om man vill betala ett fast arvode eller ett arvode med en viss procentsats baserat på försäljningspriset. Det senare kan motivera mäklaren att anstränga sig mer för att få till ett riktigt bra pris, men det behöver inte betyda att det är det bästa. Man måste också försöka bedöma om mäklaren passar för uppdraget. Ibland kan det till exempel vara en stor fördel om mäklaren känner till området väl och kan lyfta fram positiva saker om stadsdelen.

Det är också viktigt att ta reda på vad som ingår i priset. Får man exempelvis tips och råd inför försäljningen på saker man kan göra som kan ha betydelse för hur bostaden upplevs? Ingår det styling vid fotografering av bostaden och var annonseras bostadsförsäljningen ut? Hur många visningar hålls det? Undersök detaljerna. 

Fler nyheter