Vissa kräver kallt i flyttbilen

18 maj 2020
Lily Hansen

Är det du som ska flytta från det ena huset till det andra ger du kanske inte en tanke åt temperaturen i flyttbilen. Är det å andra sidan dina varor som ska skickas med bud från punkt A till punkt B – ja, då är det en annan historia. Som till exempel ett lass färsk fisk som ska förflyttas från norr till söder en varm sommardag – det lovar katastrof om det inte görs på rätt sätt. Det är viktigt med kyltransport när det handlar om känsliga varor!

 

Att hitta tempererad transport

Har man varit länge i branschen vet man kanske precis vem man ska vända sig till när det gäller transport av känsligt gods. Har du däremot precis börjat din verksamhet är det möjligt att du fortfarande letar efter en budaktör med fokus på service och kvalitet. Det gäller att hitta ett företag med erfarenhet i branschen, som har tillgång till rätt sorts transportfordon och erbjuder leveranstjänster till din destination. En av dessa aktörer är Kungsbud, som funnits i Stockholm sedan 1995. De har sin egen flotta av fordon, som inkluderar bilar med både kyl- och värmeaggregat, bilar anpassade för transport av farligt gods, och även kranbilar och lastbilar i olika storlekar.

 

Tänk på detta när du väljer budaktör

Hur långt ska godset transporteras? Vissa aktörer är verksamma endast inom Sverige, andra erbjuder transport över hela Europa. Handlar det om en engångstransport, eller behöver du regelbunden distribution av dina varor? Hör av dig om dessa möjligheter hos den budfirma du funderar på att anlita. Äger budfirman fordonen, eller hyrs de? Detta kan påverka prissättningen. Behöver du anlita chaufför och fordon på heltid? Vissa budföretag erbjuder även denna helhetslösning. Är det stort, litet, eller bråttom? Berätta om detta för aktören för att vara säker på att dina behov kommer att fyllas. Och glöm inte att fråga om temperaturinställningen!

Fler nyheter