Att välja sockerfritt kan göra att man känner sig bättre i kroppen

sockerfritt 0 Comments

advertorial

Om man vill leva ett hälsosamt liv med mycket energi och en stark kropp så kan mycket sitta i kosten. Det finns mycket mat och dryck som vi stoppar i oss men som av en eller annan anledning inte är bra för oss. Ofta är det sådant som innehåller mycket socker och fett som gör att vi mår sämre och känner oss tröttare. Det debatteras mycket om socker är farligt eller inte, men något man kan fastställa är att det inte är någon källa till näring, vilket är en väldigt viktig del i kosten. 

Socker kan efterlämna en jobbig känsla

Mycket kan även handla om känslan som man får av att äta för mycket socker. Vissa känner att de blir negativt påverkade genom att de blir mer lättretade en stund efter att de ätit godis, andra kan känna sig snurriga och vissa upplever också en känsla av att vara ”bakis” dagen efter de ätit en stor mängd godis och druckit läsk. Detta är inte så trevliga ”biverkningar” vilket gör att det kan vara klokt att dra ner på sockerintaget. 

image

Eftersom sockret inte tillför någon näring i kroppen så kan man dessutom bli väldigt trött av att äta godis istället för något som innehåller fibrer, som exempelvis ett äpple eller en banan. Det finns även proteinbars och dylikt som innehåller fibrer, vilket också gör dem till ett mycket bättre alternativ än godis. 

Produkter som underlättar när man vill dra ner på sockret

Ett företag som riktat in sig på att erbjuda sockerfria alternativ till väldigt mycket av det vi stoppar i oss är EASIS. Många av deras produkter kan dock innehålla naturliga sockerarter, men de tillsätter aldrig socker. De producerar en mängd olika produkter som är ett perfekt alternativ för den som helt vill undvika eller minska ner på konsumtionen av socker och kalorier. I sortimentet hittar man bland annat proteinbars, choklad, kakor, kakao, godis, juice, glass och frukostprodukter. Hela sortimentet och mer information finns på https://www.easis.se/.