Badtunnor – En härlig avkoppling i trädgården

13 juni 2023
Veronica Urena

editorial

Badtunnor – En härlig avkoppling i trädgården

Badtunnor har blivit allt mer populära och det är inte svårt att förstå varför. Att få sitta i en varm badtunna och koppla av efter en lång dag är svårt att motså. Men badtunnor är inte bara för avkoppling, de kan också göra trädgården mer attraktiv. Här är några saker att tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en badtunna.

Vilken typ av badtunna ska du välja?

Det finns många olika typer av badtunnor på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som passar dig och din trädgård bäst. En av de vanligaste typerna är träbadtunnan som ger en rustik och naturlig känsla. Träbadtunnor är också mycket hållbara och kan hålla i många år. Men om du vill ha något som är enklare att underhålla kan du överväga en plastbadtunna. Dessa badtunnor är mycket lätta att rengöra och ta hand om, men kan inte ge samma känsla som en träbadtunna.

badtunnor

Platsen för badtunnan

Innan du kan köpa en badtunna måste du bestämma var du vill ha den. Om du har en stor trädgård kanske du vill ha badtunnan på en solig plats med många träd runt omkring för avskildhet. Om din trädgård är mindre kan en badtunna på altanen vara ett alternativ. Det är också viktigt att tänka på hur du ska få tillgång till vatten och elektricitet eftersom de flesta badtunnor behöver uppvärmning.

Badtunnor och säkerhet

Badtunnor kan vara farliga om de inte används korrekt så det är viktigt att tänka på säkerheten. Om du har småbarn i huset kan du överväga att installera ett galler runt badtunnan så att de inte kan komma i kontakt med vattnet. Det kan också vara en bra idé att ha en övertäckning för badtunnan så att inga olyckor händer när badtunnan inte används.

Underhåll av badtunnor

För att din badtunna ska hålla i många år är det viktigt att du tar hand om den. En träbadtunna behöver behandlas med träolja regelbundet för att motstå väder och vind. En plastbadtunna är lättare att rengöra och behöver bara rengöras med vatten och mild tvål. Det är också viktigt att du tömmer badtunnan efter varje användning för att förlänga dess livslängd.

Fler nyheter