Därför ska du handla second hand i Stockholm

09 september 2021
jonas olsson

Är du trött på det förutsägbara utbudet i mainstreambutikerna på Mall of Scandinavia? Ibland kan det kännas som att det inte finns några affärer kvar längre som säljer saker med stil och personlighet. Allting handlar bara om trender och att det ska se snyggt ut för att det har stått så i något modemagasin från Amerika. Men vad hände egentligen med talesättet att det var bättre förr? Det är ibland lika sant som att det fortfarande går att fynda på second hand.

Det är i Stockholms second hand-butiker som du hittar de riktiga grejerna. Kläderna med historia och personlighet. Målningar från förr. Hattar och dräkter för utklädningsdagen. Du vet verkligen aldrig vad du kan hitta när du rotar i lådorna i din lokala second hand-affär. Ibland blir du riktigt överraskad av vilka fynd du verkligen kan göra. Det går inte att hitta sådana matchningar i en “vanlig” kedja nuförtiden.

 

 

Fynda och rädda miljön

Sedan finns det ju andra anledningar också att handla på second hand i Stockholm. Som inte enbart handlar om det faktum att du kan hitta riktigt häftiga och nostalgiska prylar som någon annan haft den konstiga smaken att överge. Anledningar som istället handlar om miljön. 

Gud vet att människan producerar och konsumerar mer än vad som den här planeten egentligen klarar av. Om du istället för att bidra till nykonsumtion köper kläder och prylar som redan är i omlopp bidrar du till en mer hållbar konsumtion. Som är bättre för klimatet.

Sedan ska du förstås inte underskatta den effekt som kanske allra mest påverkar just dig personligen. Nämligen prislapparna. Det är alltid betydligt billigare att handla begagnat än nytt. Second hand handlar alltså inte bara om att hitta riktigt coola grejer från andra tider. Det handlar även om att fynda prylarna till riktigt låga priser. Som ingen annan affär kan mäta sig med.

Fler nyheter