Den inre stormen och lugnet på begravningsbyrån i Malmö

15 september 2020
Mikael Barani

Att ta farväl tillhör ofta några av de jobbigaste stunderna i våra liv. Det kan vara i samband med förhållanden som tar slut, inför flyttar från uppväxtstaden eller när man har besöker www.begravningsbyråmalmö.nu för att ta itu med en stundande begravning. Det finns helt enkelt stunder i livet då man bara får ta ett djupt andetag, samla sig och bara inse att man nu kommer att ge sig ut på ett stormigt hav där det bara är att hålla i sig och lita på processen.

Solsken på andra sidan sorgen

För det kommer att komma en tid efter allt detta som man nu går igenom. Det är helt säkert. Svårigheten är bara att känna det när man är mitt i att bearbeta något som är svårt. Just då, i den stunden, känns det som om att den där svåra stunden är helt oändlig. Den kommer aldrig att ta slut och man kommer för alltid att få känna denna klump i magen.
Dock är alla tillstånd temporära, även om det känns som en klen tröst i sammanhanget.

Oavsett vad det är som du går igenom så kommer det dock som sagt att komma en dag då du än en gång kommer att inse att solen skiner över din tillvaro igen. Du kommer också inse att du har lärt dig en massa saker av det som du just har gått igenom i ditt liv. Du kommer garanterat att ha gått nya insikter och känna att du har växt som människa. För är det något som smärtsamma processer brukar bära med sig så är det lärdomar. 

På så sätt blir vi hela tiden lite klokare, lite starkare här i livet. Vi kommer också att kunna dela med oss av både visdom och empatin när våra nära och kära går igenom samma processer i deras egna liv. 

Fler nyheter