Dragspel för en livad fest

Dragspel för en livad fest

trubadur 0 Comments

Vill du komma med en verklig överraskning för dina gäster, kan du boka in en trubadur, som spelar dragspel i Stockholm. Det kan vara en gårdsfest eller en kräftskiva. Du bokar helt enkelt in en trubadur som spelar glada, välkända låtar. Han kan spela ensam eller med kompisar, sjunga allsång med gästerna och hålla på ca en timme eller ännu längre. Ring och boka, så blir festen lite extra festlig! Det blir alltid extra drag – med dragspel! 

 

Sverige har en tradition med dragspel

Dragspel är som virkning, det är aldrig riktigt omodernt, och plötsligt kommer det en boom och då är det riktigt i ropet igen. Många av våra folkkära artister inom pop och dansband spelar ett extra instrument – de spelar dragspel! Dragspelet, eller handklaveret, har en lång tradition i Sverige. Det brukade kallas ”de fattigas piano”. De som inte hade pengar varken till instrument eller musikutbildning brukade spela munspel, för det hade alla råd med. Dessutom kunde de ibland spara ihop till ett dragspel, och då hade de full sysselsättning med det. Främst brukade man spela på små durspel, det var knappdragspel med ganska litet tonomfång. Många självlärda dragspelare blev riktiga virtuoser på sitt durspel.

 

 

Trubaduren sprider musikglädje

Med den enorma låtskatt vi har i Sverige med allt från Taube till Ted Gärdestad finns det hur många möjligheter som helst till en bred repertoar som passar på alla sorters tillställningar. Trubaduren kommer till dig och har med sig all utrustning vad beträffar ljudet, så att högtalare och annat är anpassat till festens storlek. Du kan förgylla gårdsfesten, återträffen, släktkalaset eller kräftskivan med riktigt proffsig underhållning. Trubaduren sprider alltid musikglädje. Om du vill kan du till och med ordna logdans eller bryggdans. Ett dragspel är lätt att ta med sig överallt, både vid midsommarstången och utedansbanan. Gör något annorlunda – anlita en trubadur!