Effektiv hudvård

ansiktsmask 0 Comments

Att vårda din hud är ett måste om du vill behålla ett ungdomligt och fräscht utseende under längre tid. Med hudvård menas det inte bara ansiktsvård utan även daglig vårdnad av hela kroppen som bland annat inkluderar återfuktande lotion, rengöring och UV – skydd.

Exakt hur din vardagsrutin för effektiv hudvård ser ut beror mycket på din egen hudtyp, budget och inte minst den tid som du kan avsätta för sådana typer av procedurer. En av de mest omtalade produkterna inom hudvård, om man pratar om ansiktet är ansiktsmasken. Hur ofta använder man en sådan? Behövs den överhuvudtaget?

 

Behöver du använda ansiktsmask?

Ansiktsmasker är något som användes redan av de gamla egyptierna som bland annat hade finmald lera och doftande kryddor i sina blandningar. Just lera är en ingrediens som används även idag, ofta i kombination med gelé och vårdande kräm.

Ansiktsmasken rengör på djupet och tar bort smuts. Vissa masker har en mer djupgående effekt än andra. Men behöver man verkligen använda ansiktsmasker? Både ja och nej. De flesta mår bra av att applicera en mask på ansiktet en gång i veckan. Men har du en väldigt känslig hud som inte tål en sådan typ av rengöring är det bäst att hitta en annan lösning.

 

 

 

Välj med omsorg

Oavsett vilken typ av hudprodukt du vill införskaffa, se till att välja den med omsorg. Idag finns det massvis med olika kosmetikföretag som fokuserar på att erbjuda ett så rikt sortiment av hudvårdsprodukter som möjligt.

Några exempel är Sephora, L´oreal, The Body Shop och Bare Minerals m.fl. Vid val av hudvårdsartiklar bör du koncentrera dig på vad som passar din hudtyp och vad du bör inkludera i din hudvårdsrutin. Ifall du har svårt att pricka in rätt produkter kan du alltid boka en tid hos en specialist som kan ge passande råd och tips.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *