Energisparande lysrörsarmatur

lysrörsarmatur 0 Comments

Det finns flera bra anledningar att byta ut sina gamla lysrör av kvicksilver till moderna lysrörsarmaturer av LED. Dels sänker man energiförbrukningen eftersom moderna LED-lysrör bara förbrukar hälften så mycket energi som gamla lysrör. Men man sparar även pengar eftersom LED-lysrör håller tre gånger så länge, vilket också innebär att man även sparar tid då man inte behöver byta ut dem lika ofta som lysrör med kvicksilver.

Lysrörsarmatur av LED blir heller inte särskilt varma till skillnad från lysrör av kvicksilver. I en kontorsmiljö eller industri där det sommartid kan bli väldigt varmt med vanliga konventionella lysrör, kan ett byte till lysrörsarmatur av LED betyda mycket för arbetsmiljön och inomhusklimatet. Lysrörsarmatur av LED kostar lite mer, men man spar snabbt in pengarna genom sänkta energikostnader och genom att lysrören har en längre livslängd. Det i sin tur innebär att LED-lysrör bidrar till minskat koldioxidutsläpp och därför är miljövänliga. 

 

Köp lysrörsarmaturer online

När man väljer LED-lysrörsarmatur brukar man utgå från var de ska användas och hur mycket ljus eller lumen man behöver. Behovet av ljus och lysrörsarmatur kan nämligen variera efter verksamhet och måste anpassas efter om det exempelvis är ett kontor, en industrilokal eller en matvarubutik. I vissa fall kan man även behöva ta hänsyn till färgtemperatur. LED-lysrör finns i olika mått men har samma koppling som lysrör av kvicksilver. Det gör att det blir enkelt att byta ut sina gamla lysrör mot nya moderna.

För den som vill köpa ny lysrörsarmatur finns det bra butiker på nätet. Där kan man även under vanlig kontorstid få hjälp via telefon. Att handla via nätet är ofta billigare och man kan välja mellan leverans till ombud, hemleverans och företagsleverans. Det tar inte mer än två till fyra arbetsdagar innan man har sina nya lysrörsarmaturer, men skulle man ångra sig har man 21 dagars full returrätt.