Enkelt stambyte med relining

24 juni 2022
Lily Hansen

editorial

Bor du i ett äldre hus och är osäker på hur det ligger till med kvaliteten på avloppsrören, ska du boka tid för en kontroll av dessa. Går du dessutom i tankar att renovera kan det vara en bra idé att börja med att fundera på hur det ser ut under ytskikten.

El, vatten, ventilation och så vidare får inte glömmas bort när du planerar för förbättringar av boendet. Men vad händer om det visar sig att avloppssystemet verkligen behöver bytas ut? Du kan välja att utföra ett vanligt stambyte med allt stök och det höga pris som följer med i det beslutet. 

 

Enklare och billigare alternativ

Vill du däremot spara in en del tid och pengar kan du istället välja relining och ändå få så gott som nya och fräscha rör igen. Vad är då relining?

Jo, istället för att plocka ut de gamla rören så får de sitta kvar och man täcker insidan av dem med ett annat material. Detta innebär en hel del mindre påverkan på huset, men du får ändå ett nytt och pålitligt system och slipper oroa dig för eventuella problem med avloppen. Och du har säkert redan listat ut att detta är något du helst vill göra innan det är för sent.

 

Relining

 

Villa, lägenhet, höghus

Hur din bostad ser ut spelar ingen roll för att kunna utföra den här proceduren. Det är inte kul att leva med dåliga avlopp, så boka tid för en kontroll av ditt avlopp så du kan planera för eventuella åtgärder i god tid.

Skulle du behöva göra något med rören så kom ihåg att relining är ett både billigare och enklare alternativ, som fungerar precis lika bra som att byta hela systemet. Har du redan planer på att fixa ytskikten i din bostad, börja med att kontrollera det som inte syns för att kunna njuta av resultatet länge.

Fler nyheter