Fantastiska möjligheter med modulbyggen

modulbyggen 0 Comments

Vad är egentligen ett modulbygge? Ordets synonym är block eller delblock. När byggföretaget skapar ett modulhus till exempel, innebär det att de bygger block som sedan ska passa samman. Detta är ett precisionsprojekt där det är viktigt att dörrar och trappuppgångar hamnar på rätt ställe när allt sätts ihop. Först skapas själva huset och väggarna med moduler. 

När det är klart ska all interiör ordnas och anpassas så att det blir perfekt direkt. Det kan handla om hela kök, badrum, med mera. Vad som ska in beror givetvis på vad huset ska användas till, så de detaljerna är upp till kunden att informera om.

 

Hur fungerar själva ihopbyggandet?

Det mesta som ska göras sker i byggföretagets lokaler. När huset kommer till sin tänkta destination är det så gott som klart redan. Bitarna lyfts på plats. Huset har då redan fönster och är målat. Taket läggs på och sedan är det dags för insidan. 

Allt är förplanerat så det är bara att koppla ihop och sätta igång. En viktig fråga i sammanhanget är hur lång tid det tar. Det beror givetvis på husets storlek och komplexitet, men det går fort. Personalen är proffsig och kan sätta upp ett helt sjukhus på bara ett par dagar. Det är det smidiga med modulbyggen. 

Om kunden hyrt in ett modulbygge temporärt så kommer bygget att plockas ner lika snabbt igen när hyreskontraktet är slut.

 

 

Kan man använda husen till vad som helst?

Ja, i princip. Det finns små hus som inhyser bara ett kontor. Men även hela bostadsområden, sjukhus, skolor, dagis och vårdhem. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Vill man kan man hyra huset men det går även bra att köpa. 

Varför inte hyra ett litet hus på tomten att inhysa släktingarna. Eller ett litet hus för tonåringen där hemma som behöver få vara ifred.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *