Förändringsledning gör dig till en bättre ledare

16 maj 2022
jonas olsson

editorial

Ibland kan man känna sig som Super-Mario i ett tv-spel när man håller inne styrknappen i riktning mot en vägg. Mario springer och springer men han kommer inte någonstans utan står bara kvar och stampar på fläcken. Det är en sådan känsla som lätt kan nå en på arbetsplatsen när du har kört fast. Du har säkert insett att det finns ett behov av förändring. Kanske till och med vad det är som behöver göras. Men det är en annan sak att få med personalen på tåget.

Förändringsledning. Det är ordet du letar efter. Förändringsledning handlar om att kunna implementera rätt förändringar i rätt skede, men också att kunna motivera medarbetarna att ställa upp på förändringarna i fråga. Det är lätt att bli bekväm i rutiner, även om rutinerna är dysfunktionella och rent av kontraproduktiva. Folk tror att deras arbetsbördor ska bli jobbigare, när det kanske egentligen handlar om exakt tvärtom.

 

förändringsledning

 

Förbättra dina ledaregenskaper

Men det där måste du alltså övertyga dina anställda om. Det kommer inte av sig själv. Varenda arbetsplats är som ett lagspel där det krävs att alla drar åt samma håll. Sådant är lätt att säga, men det kanske är din uppgift att se till att fallet också blir så. Då behöver du inte darra om du inte känner att du har kompetensen, självförtroendet eller förmågan att implementera förändringar på riktigt. Det går att utbilda sig i sådant.

På nätet kan du hitta en hel del information om kurser i praktisk förändringsledning. Ett litet tips om du vill spara tid på att googla är att använda den här länken: https://zp.se/utbildningar-i-forandringsledning/utbildning-i-praktisk-forandringsledning/. Där hittar du allt du kan behöva veta om förändringsledning. Anmäler du dig kan du få stöd i ditt ledarskap och utveckla dina ledaregenskaper. Det kommer att gynna din verksamhet i längden.

Fler nyheter