Förenkla arbetet med roterande borstar

roterande borstar 0 Comments

Roterande borstar är precis vad det låter som, det vill säga borstar som roterar. Det innebär att allt du ska använda en borste till går mycket snabbare om du använder dig av roterande borstar, som exempelvis de ifrån https://www.osborn.com/en/products/category/obProducts, än om du använder borstar som inte roterar. Undantaget är såklart att du inte ska använda roterande borstar för att exempelvis borsta långt hår, för då blir det inte bra.

Men vad är egentligen roterande borstar mer specifikt och vad går de att använda till? Jo, borstar som roterar finns i flera olika utföranden såsom en enda borste som roterar eller flera sammankopplade borstar som roterar tillsammans. Borstarna finns i ett flertal material och storlekar, beroende på vilken maskin de ska monteras på och vilket användningsområde som man ska ha dem till. De kan sitta exempelvis på en fast plats eller på ett fordon.

 

 

Områden för användning

De roterande borstarna kan användas inom alla områden där man behöver borstar. Du kan stöta på fordon med stora roterande borstar ute på vägarna, nämligen de som används för att städa alla vägar och gator. Liknande maskiner finns ända ner till mycket små, som används inomhus i större lokaler som exempelvis köpcentrum eller sjukhus. Då är det borstar som rengör och samtidigt drar upp all smuts in i en behållare, som en slags dammsugare.

Man kan även använda roterande borstar för att rengöra olika ytor, som en slags kombinerad rengöring och polering. Eller för att sprida ut någon typ av färg eller medel på valfri yta. Troligen har du även en roterande borste hemma? Den lilla roterande borsten som sitter på en eltandborste, och som genom sin rotation gör att du snabbare och lättare får en bra rengöring av dina tänder. Det enda du behöver tillföra är tandkräm, så får du ett perfekt resultat.