God planering är en gåva till dig själv

20 maj 2020
Mikael Barani

Säkerligen är det många av oss som har blivit mer och mer medvetna om att vad katastrofberedskap innebär. Vi befinner oss fortfarande mitt i en pandemi och blir dagligen påminda om hur viktigt det är att vi håller avstånd och ser till att upprätthålla hygien för att minska risken för spridning.

Detta medför som sagt att vi också är alltmer förberedda på framtida händelser som kan sätta oss på prov. Det gäller helt enkelt att vara förberedd på det oväntade. För när något väl inträffar så är det försent för att agera proaktivt. Det säger sig självt.
Istället handlar det om att redan nu se över saker och ting som är bra att ha koll på om något skulle hända. För precis som din arbetsplats då och då ser över säkerheten, till exempel med brandskydd genom  http://blpentreprenad.se/brandskydd/, så måste du själv ta ansvar för dig, dina nära och ditt hem.

Det kan handla om enkla saker som att bara vara medveten om vad ni ska göra om det mot förmodan skulle börja brinna i huset. Var ska ni samlas till exempel och vem ansvarar för att försöka släcka elden, om ni bedömer att ni kan göra det och vem ringer brandkåren?

Såklart handlar det också om att ha föda på lager om något skulle hända med möjligheten till att köpa mat i butikerna. Samhället går som bekant runt på det så kallade ”Just in time”-systemet där lagren endast räcker i några dagar för att sedan fyllas på just när de börjar sina.

Det finns med andra ord många anledningar till att se över hur läget är därhemma och på arbetsplatsen. Om inte annat så kan du gå omkring och känna dig stolt över att du har tagit ditt ansvar gällande dig själv och din familj. Händer inget så har ni lite extra käk att äta i framtiden.

Fler nyheter