Hotell med spa på skidsemestern

22 oktober 2020
william eriksson

Kombinationen av varmt och kallt är det många som tycker extra mycket om. Och höjden av en härlig semester är om man kan kombinera de båda. Härliga aktiviteter under dagtid som kan avslutas med en bastu och ett bad på kvällskvisten. Det går knappast att ha det bättre än så. 

Spahotell i Tällberg har hittat en kombination som lockar många besökare. Något som även andra hotell på skidorter har anammat såväl inom landet som utomlands. För när man kan ge det där extra mervärdet så är också gästerna beredda att betala lite mer. Och dessutom lär man sällan vara annat än fullbelagda.

 

Under hela året

Fast att det är extra högt tryck under vintertid på orter som erbjuder skidåkning, eller annan vintersport, så finns det ett intresse under hela året. Vintersportorterna har mer och mer börjat erbjuda aktiviteter under hela året. Det är ett mycket bra sätt att se till att man inte står utan gäster. 

 

 

De vanligaste aktiviteterna som finns är vandring, mountainbike, forsränning, höghöjdsbanor och golf. Alla är aktiviteter som man gärna kan tänka sig att avsluta med ett dopp i poolen. Eller några härliga spa-behandlingar som piggar upp kroppen.

 

Bastu och relax

Det är viktigt att man noggrant kontrollerar vad som erbjuds när ett hotell skriver att man har ett spa. Annars kan man bli både förvånad och besviken. För ett spa kan vara allt ifrån en bastu med relax till ett helt bad-område med pooler, flera olika slags bastu, relax och behandlingar. Så man bör läsa på eller titta på de bilder som hotell ofta lägger upp på sin hemsida. 

Är man lite om sig och kring sig så kan man passa på att nyttja hotellets spa när det är få andra som gör det. Det kan vara tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Men kanske även vid ordinarie måltidstider.

Fler nyheter