Ibland behövs det ett lån för att kunna köpa bil

17 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

När det blivit dags att köpa en bil så finns det några saker som kan vara bra att kolla upp innan något kontrakt ska skrivas. Förutom att det såklart är viktigt att bilen har de egenskaper som eftersöks och att den är i gott skick så är det också bra att räkna på alla utgifter som bilen kommer att medföra. Utöver kostnaden för själva bilen så kommer den även med utgifter i form av försäkringar och skatt. Om det dessutom krävs ett lån för att köpa bilen så tillkommer också kostnader för det. 

Hur ska bilen finansieras?

Det är ofta så att det erbjuds lån i samband med bilköpet om det görs via en bilhandlare. Det är dock inte själva bilhandlaren som ger lånet utan de förmedlar det genom en långivare som de samarbetar med. Ofta kan det handla om större banker, men det är alltid viktigt att läsa igenom villkor och räkna på kostnader innan ett beslut fattas. 

lån

Sker köpet privat så kan det kännas lite klurigare att få fram pengarna som behövs för att genomföra köpet. Vissa gånger kan det handla om låga summor som går att spara ihop själv, men då det handlar om större summor så krävs i regel ett lån. Det kan handla om att det behövs ett lån som täcker hela kostnaden eller att det blir en blandning av sparade pengar och ett lån. Oavsett så är det bra att jämföra olika lånealternativ för att hitta det som passar bäst. 

Jämför lån till bil, snabbt och enkelt 

Den som är ute efter ett lån till bil kan använda sig av en jämförelsetjänst för att hitta ett lån med bra ränta och villkor. Hos Swiftbanker är det möjligt att enkelt fylla i sina uppgifter, som till exempel hur mycket pengar som behövs, för att snabbt få fram ett par bra alternativ. Swiftbanker arbetar med att matcha låntagare med långivare. 

Fler nyheter