Intyga dig med ett invaliditetsintyg

05 mars 2021
william eriksson

Olyckligt nog så händer olyckshändelser. Det är inte alls trevligt med bestående besvär från t.ex. ett olycksfall med fraktur som hindrar ens rörlighet och blir en funktionsnedsättning, helt eller delvis, i vardagen eller arbetet. Då ska det kommuniceras med försäkringsbolag och läkare, för man ska ju få rätt ersättning för sin skada om den är långvarig. Men hjälpen finns där och i dagens digitala värld närmare än vad man tror. Det är ett invaliditetsintyg som alltid är bra att ha till hands som beskriver den nedsättning som uppkommit efter skadan.

Nedsättning med rätt till ersättning 

Har man en olycksfallsförsäkring och kvarstående besvär en tid efter olyckan brukar ens försäkringsbolag vilja att man går till en ortoped. Det kan vara en specialistläkare som undersöker bl.a. rörlighet, styrka eller förslitning med mera på exempelvis armar eller ben. Det är just det man ska ha, en bedömning, fast på papper. 

Papperet intygar eventuella bestående besvär man har så att andra kan se hur man förmår att klara av vardagliga fysiska sysslor och arbete. Det är nämligen precis vad invaliditetsintyget är till för. Försäkringsbolaget kan då kolla på det och ge rätt ersättning för ens nedsättning.

Den smidiga början

Att hitta en ortoped, bli undersökt och få ett intyg, är en process som går mycket snabbare och lättare idag. Man behöver inte gå krångliga vägar för att komma dit. För att lyckas med första steget behövs bara en dator eller telefon med internet. 

På nätet finns nämligen webbsidor som https://www.ortopederna.com/ lättillgängliga. Man kanske känner att man inte orkar ta tag i saken, men ofta så kontaktar ditt försäkringsbolag dig först och ber dig kontakta en ortoped för undersökning. Då är det bara för dig att sätta dig ned på stolen eller i soffan, klicka in dig på hemsidan och boka en tid.

Fler nyheter