Kapitalanskaffning hjälper företaget att växa

19 maj 2020
Cecilia Olsson

Som företagare kan man stöta på affärsmöjligheter som kan kännas alldeles för bra att avstå från. Det är dock inte alltid man har tillräckligt med kapital i företaget för att kunna gå med i satsningen, då kan kapitalanskaffning vara på sin plats. Genom en kapitalanskaffning får man den ekonomiska hjälp som krävs för att investera i det man tror på.

Vad finns det för möjligheter?

Det vanligaste sättet för en verksamhet att få in extra kapital är genom att ta ett lån eller att få en investerare intresserad. Genom en investerare kan man få ett stort kapital men det kan samtidigt göra att man själv inte har full kontroll över affären från företagets sida. Genom ett lån behåller man den kontrollen men man kommer att behöva betala tillbaka varje krona plus ränta. Möjligheterna att ta hjälp från en bank eller investerare har båda sina för och nackdelar, man bör därför ta hjälp av de som har kunskap inom området för att kunna ta det bästa beslutet. 

Vad kan man få hjälp med?

En redovisningsbyrå har full koll på gällande lagar och regler samt kan hjälpa till med att ta fram all nödvändig dokumentation. Det är viktigt att man är förberedd inför ett möte, vare sig det är med en bank eller investerare och det kan man få professionell hjälp med. Vill man öka sina chanser när det kommer till kapitalanskaffning i Stockholm så kan man anlita JWK. JWK är en redovisningsbyrå med ett brett kontaktnät av investerare och banker. De vägleder och ger personlig rådgivning för att det ska bli en så gynnsam affär som möjligt för varje enskild kund. 

Det är dumt att missa en god affär på grund av för litet kapital. Det finns många möjligheter för ett företag, bara man vet vilken väg man ska gå och tar hjälp ifrån sakkunniga vid behov.

Fler nyheter