Lättplanerade festmåltider

18 maj 2020
patrick pettersson

Catering är en tjänst som erbjuder mat och dryck till olika sociala tillfällen. Företagscatering erbjuder allt från en komplett meny till en varierad buffé, fika och personligt anpassade rätter. 

Tjänsten är en enorm tillgång för festplaneraren, då mat och bordsdekoration alltid är stressigt och tidskrävande. Vill man slippa stå och svettas i köket är det bättre att anlita catering. Restaurangen levererar då maten dit du vill och serverar den på ett tilltalande sätt. Serveringspersonal tillkommer också om du så skulle önska det.

 

Varierad matkultur

När man ska ha samkväm, familjeträff eller någon större tillställning som bröllop eller kontorsfest, kan det vara kul att krydda maten annorlunda. Nya smaker ger gästerna något annorlunda att prova på. En exotisk maträtt kan exempelvis ge främlingar något att prata om för att bryta isen. Vill du prova på något exotiskt behöver du inte längre resa utanför Sverige. Prova på norrländsk catering i Stockholm från restaurang Knut. En blandning av äkta norrländska delikatesser, med en stilren touch av svensk finess som kommer att imponera gästerna.

 

 

Tips för en lyckad kväll

Innan du anlitar catering, är det bra att tänka på några saker. Först av allt bör du ta reda på vilka tjänster som ingår i priset, för att på så vis försäkra dig om att du får det du vill ha. Det är nämligen annorlunda om du vill ha en buffé där alla kan gå och småplocka efter behag, eller en sofistikerad meny med kypare som går från bord till bord med mat och dryck. En del företag erbjuder uthyrning av bord, stolar och porslin, andra erhåller endast med maten. Fråga dina gäster om de är allergiska mot någonting, som nötter, gluten eller laktos så att du kan erbjuda alternativa rätter eller sötsaker. Se till att kommunicera klart och tydligt med din catering så att inga missförstånd skapar problem i sista minuten.

Fler nyheter