Letar du efter värmepumpar?

Värmepump 0 Comments

Det finns många olika val av värmepump. Välj det som passar dig och ditt boende bäst. 

Värmepump passar i alla hus, det gäller bara att ta rätt. 

Hur fungerar en värmepump?

Värmepumpar fungerar på lite olika vis, men det dom alla har gemensamt är att dom är miljövänliga samt drar ner på elkostnaden. Värmepumpar använder sig av naturen som källa för att värma upp. Till exempel marken, vattnet, solen. Det vill säga, endast naturliga källor. 

Vilken värmepump du bör använda dig av är beroende på hur ditt boende ser ut. Även vart i landet du befinner dig. Vissa passar inte alls lika bra i norr som dom gör i söder. Detta på grund att att det är mycket mer kyla där uppe samt går ned i en låg grad. Man brukar säga att dessa håller ned till -20 grader. Bor man i norr och vill använda sig av värmepump bör man ha något mer för de kallaste perioderna. 

Kan jag installera själv?

Du kan installera en värmepump själv, men det råds att inte göra det. Det kan gå fel och du kan både få problem direkt med produkten men även efter ett tag. Det innebär att det i slutändan kan bli en dyr process och det kan vara mer kostsamt än det hade varit att ta hjälp från start. Då detta är en ganska komplicerad sak bör du inte göra det själv om du inte har kunskap. 

Det är dyrt att installera och köpa en värmepump, men det är en investering i framtiden, både ekonomiskt och miljömässigt. Istället för att göra det själv bör du ta hjälp av någon som är certifierad för att utföra jobbet. Där får man även en garanti, samt att du kan använda dig av ett ROT-avdrag, vilket hjälper till att hålla nere kostnaderna. ROT-avdrag är ett avdrag upp till 50 000 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *