Måttanpassade walk-in closets som är både snygga och funktionella

01 oktober 2021
Cecilia Olsson
image

En välordnad och skräddarsydd garderob (eller walk-in closet) är en dröm för många. Finns det inte tillräckligt med plats för alla kläder och accessoarer eller om de ständigt ligger huller om buller så blir det betydligt besvärligare när man ska klä sig. Förutom att det blir svårt att hitta något att ha på sig så kan det dessutom leda till att man köper dubbletter av plagg som man redan har, bara för att man inte kunde se det i all röra. En inspirerande garderob ser inte bara bra ut, den gör det lättare att få inspiration till olika outfits och det blir därmed roligare att klä sig.

Ta reda på förutsättningar och behov

Det första man bör göra är att se var i hemmet det kan finnas utrymme att sätta in en garderob, kanske man har ett helt rum att avvara till sina kläder? Med ett lite större utrymme kan det vara både snyggt och funktionellt att installera en måttanpassad walk-in closet. Genom att välja måttanpassat så kommer man kunna få ut något av varje centimeter i det tilltänkta utrymmet och samtliga klädesplagg, skor, väskor och annat man har kommer att få en designerad plats.

Innan man börjar planera själva förvaringen så finns det några saker man för fundera över. Först och främst kan det vara bra att ta reda på hur mycket kläder, skor och accessoarer man faktiskt äger och använder. Det är också viktigt att veta vad man har mest av, för det är skillnad på hur man föredrar att förvara ett par skor jämfört med en långklänning. Det är också bra att tänka över om man vill att allt ska vara synligt eller om man ska dölja vissa plagg, skor eller accessoarer bakom dörrar eller i lådor.

Ta hjälp från experter

Garderobsform är ett företag som erbjuder måttanpassade walk-in closets av hög kvalitet. Där kan man få hjälp av duktiga designers att ta fram en walk-in closet som passar perfekt baserat på förutsättningar, behov och önskemål. 

Fler nyheter