När billackering i Lund räddar ansiktet

10 mars 2022
jonas olsson

editorial

De var gamla klasskamrater och hade hållit ihop under hela gymnasietiden men när Bea fick barn gled de ifrån varandra. Bea flyttade och kompisen, Nina, bodde kvar som singel i sin centrala lägenhet i stan. Så ringde telefonen hos Bea en dag, det var Nina som ville träffas över en lunch i city. Det var något hon ville fråga. 

Saken var den att Nina skulle resa bort i två månader och behövde ett ställe att parkera sin nya bil, garaget i stan var inte säkert. En parkering på landet skulle kännas bättre och Bea fick använda bilen under tiden. Det lät som ett bra erbjudande eftersom Beas egen bil hade sett sina bästa dagar. Så hon sa ett tveklöst “Ja”. 

 

billackering lund

 

Det finns bara ett sätt att göra en bil som ny igen och det är billackering i Lund

Bilen fick stå på garageuppfarten under en presenning och ingen tänkte så mycket på den förrän minstingen kom in och grät. Han hade vurpat med cykeln och slagit knät. “Det var bilens fel” stammade han fram mellan tårarna. Bea gick ut på gårdsplan för att se efter vad som hänt. Den svarta bilens presenning hade glidit av och på marken låg en barncykel. På bilen fanns en lång repa i bakdörren.

Det fanns bara en sak att göra. Bilen måste bli lika fin som den var när kompisen lämnat den. Bea ringde upp en billackering i Lund, de kunde lova att bildörren skulle bli i nyskick igen. Hon behövde bara lämna in den så skulle de ordna det.

Bea fick tillbaka bilen i god tid och den var som ny. När Nina kom för att hämta den kunde Bea utan rädsla dra bort presenningen. Det som förvånade henne mest var kompisen ord: “Oj, repan på dörren har lagat sig själv när jag varit borta.”

Fler nyheter