Överlevnad med fiskespöt i packningen

06 juli 2021
Mikael Barani

Det är något speciellt med att vakna upp till ljudet av fågelkvitter utanför tältduken. Att dra upp dragkedjan och känna hur världen omkring en redan är i full gång. 

Efter ett par dagar av detta infinner sig också ett skönt lugn där man finner ett nytt djup i tillvaron – ett som man aldrig riktigt kan nå när man befinner sig i staden.

Kampen om överlevnad

Har du även jaga småvilt under tiden, eller använda ditt fiskespö från https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugrullar/ infinner sig också ytterligare en dimension till vistelsen. Är man självförsörjande blir livet lite lättare och tuffare, på samma gång. Man kommer helt enkelt i kontakt med våra uråldriga levnadsmönster som människor – från den tiden som vi var jägare och samlare.

Det är också väldigt skönt att kunna göra något fysiskt för sin överlevnad. När man sitter framför datorn och kämpar med fingrarna infinner sig inte riktigt samma känsla av tillfredsställelse. Ofta har man också nästa arbetsuppgift som står och trampar i farstun. Varje seger blir kort och relativt ytlig.

Naturligtvis finns det undantag till denna regel. Däremot är det ofta så att ute i skog och mark – där är kampen, och känslan av att lyckas, en djup upplevelse. Att äntligen lyckas fånga en firre med flugspöt, efter kanske flera timmars försök, är en känsla som sprider sig i hela kroppen – speciellt om man är hungrig.

Prova själv någon gång att leva lite vilt. Det behöver ju inte vara särskilt farligt för det utan kan göras i trygga former. Är det något som känns givande och spännande går det ju lätt att växla upp svårighetsgraden och äventyret lite med tiden. 

En dag kanske du upptäcker att det faktiskt är ute i skog och mark som du verkligen kommer i kontakt med livet. Den där essentiella känslan av vitalitet som är svår att finna någon annan stans.

Kanske är det också att komma i kontakt med din mänskliga natur?

Fler nyheter