Rätt på minsta lilla millimeter

08 juni 2020
patrick pettersson

För att bygga en riktigt stabil och exakt stålkonstruktion kommer du att vilja anlita en skicklig licenssvetsare för ditt projekt. Förutom att det blir mer exakt, mer hållbart och så galet mycket snyggare så håller det självklart längre. Om du någon gång skulle ha haft chansen att se en röntgenbild på en svetsfog så vet du hur svårt det är att göra den riktigt perfekt och hållbar. En bra svetsfog får inte innehålla för stora luftbubblor för då riskerar fogen att brista eller spricka och din stålkonstruktion att falla. Har du därför inte svetsat själv innan och innehar certifikat så ska du givetvis anlita en professionell licenssvetsare för ditt uppdrag.

 

Ritningen är ett måste 

I varje byggprojekt börjar arbetet med mätning och observation av platsen där bygget ska ske. Vilka förutsättningar finns och hur bör det markberedas innan konstruktionen kan byggas på plats? För att skapa en exakt bild av hur det kommer att se ut och hur bygget skall sammanfogas ska du alltid utgå från en proffsig ritning och du kan med fördel satsa på en 3D-CADritning i Jönköping: https://www.certsvets.se/. När du datorritar din konstruktion går du ner på en så detaljerad nivå att ögat knappt kan se utan att du zoomar in. En sådan ritning är perfekt som underlag för att allt ska bli stabilt och korrekt när du investerar på riktigt och hyr in en licenssvetsare.

 

 

Stålkonstruktionen bär allt

En stålkonstruktion bör alltså ha enormt stabila och täta svetsfogar för att inte riskera att brista. Därför anlitar byggare alltid skickliga licenssvetsare för större byggprojekt som grundas på stålkonstruktioner. Utifrån detta skelett bygger de senare vidare med golv, väggar och tak i annat material som då ska bäras upp av den grundläggande konstruktionen. Den blir då så perfekt som den bara kan bli när du dels använder dig av väldigt precisa 3D-CADritningar i kombination med erfarna licenssvetsare.

Fler nyheter