Rubiks kub eller tal inför 1000 personer, vad blir din utmaning?

20 maj 2020
Cecilia Olsson

Att utmana sig själv kan vara både roligt, lärorikt och läskigt beroende på vad man gör. Alla människor har sin uppfattning om hur olika saker upplevs, till exempel så kan något som är läskigt för en person vara bara spännande eller enkelt för någon annan. Det gör att det ibland endast känns som en utmaning om det innebär att man behöver tänka extra mycket eller om det kräver mycket mod.

Utmaningar kommer i olika former

Det finns flera sätt man kan utmana sig själv i vardagen både socialt, fysiskt och psykiskt. En social utmaning kan upplevas extremt olika från person till person, exempelvis kan det vara allt från att våga sig utanför dörren till att gå på en första dejt. Det kan också vara att tala inför andra, somliga har svårt att tala till mer än en person samtidigt, medans andra inte ser det som en utmaning förrän de ska tala inför tusentals personer. När det kommer till det fysiska så kan man till exempel pressa sig själv när man är ute och springer eller går på gymet, men är man en person som inte brukar röra på sig så kan det räcka med en promenad till butiken för att det ska vara en utmaning. Det är därför viktigt att man utgår från sig själv och de förutsättningar man har, eftersom det annars kan bli övermäktigt och sluta med att man inte gör något alls. Även mentalt kan man utmana sig på olika sätt, för vissa innebär det att lösa ett svårt matematiskt problem eller lära sig ett nytt språk, men det kan också vara att läsa en bok eller lösa en Rubiks kub. 

Den klassiska Rubiks kuben är 3×3 men den kommer även i många andra storlekar och varianter. Till exempel finns det 4×4 kuben som har fler rutor vilket gör den lite svårare att lösa, perfekt om man vill ha en extra utmaning, köp 4×4 rubiks kub här.

Fler nyheter