Solfilm till fördel för hälsan och ekonomin

19 juli 2020
Cecilia Olsson

Att använda sig av solfilm är bra för både huden och materiella ting. Man tänker kanske inte på att solens strålar faktiskt tar sig genom fönster. Det kan göra att saker bleks samt att huden i längden skadas. Genom att fästa solfilm på rutorna så kan man skydda bägge dessa emot skadliga UV-strålar. Solfilm ger upp till 99% skydd mot UV-strålning, den kan fästas på allt från fönster i hemmet till rutorna på bilen och kommer i flera olika färgtoner. 

Varför kan det vara bra med solfilm på fönstren i hemmet?

Solen är fantastiskt härlig, den gör oss piggare, gladare och varmare, men under de allra varmaste perioderna kan den dock bidra till en outhärdlig inomhusmiljö. Stora fönster i all ära men om man sover eller arbetar i ett rum med stora glaspartier kan solen göra det väldigt besvärligt. Genom att fästa solfilm på fönstren får man en behagligare temperatur, ljuset blir inte lika starkt och man behöver heller inte oroa sig för huden eller att saker som står placerade på fönsterbrädan bleks sönder.

Varför är det bra med solfilm på bilens rutor?

Även i bilen vill man gärna ha en behaglig temperatur, det kan såklart ordnas med en bra AC, men den hjälper inte speciellt mycket om bilen stått parkerad i gassande sol. Har man små barn så kan det vara väldigt behagligt för dem med tonade rutor i baksätet som gör att de lättare kan spela spel på mobilen eller titta på film på surfplattan. Det är också en fördel med mindre insyn i bilen samt att klädseln inte bleks (vilket gör att bilen kan behålla ett högre marknadsvärde).

Är man i behov av solfilm i Växjö så finns där Best Of Wrapping. De kan ta fram den bästa solfilmen utefter behov och levererar alltid produkter av högsta kvalitet.

Fler nyheter