Svetsning i Stockholm

20 juli 2021
jonas olsson

Bor man i Stockholmsområdet och är i behov av svetsning finns det flera företag att välja mellan, ett sådant företag är Hofmeier. Så varför ska man välja ett företag och inte bara göra det själv? Det var väl inga problem, man lärde sig ju att löda i slöjden när man var liten. Tja, svetsning är för det första inte samma sak som att löda.

Vid lödning tillför man ett tillsatsmaterial till befintliga stycken och smälter detta, men när man svetsar hettar man i stället upp metallstycken som man sedan sammanfogar genom någonting som kallas sammansmältning. Det är mer avancerat helt enkelt, och ingenting man ska göra om man saknar kunskap.

 

Säkerheten framför allt

När man svetsar uppstår ett starkt ljussken som ger upphov till ultraviolett strålning som kan orsaka svetsblänk. Det innebär att det uppstår små sår på hornhinnan. Ögonen tar alltså skada. Proffsen använder svetsmask, svetshjälm eller svetsskärm för att skydda sig.

Det finns även vissa svetsmetoder som framkallar en särskild svetsrök som också kan vara skadlig om man inte vet hur man ska värja sig. Det är alltså av yttersta vikt att man vet vad man håller på med när man ska svetsa. Därför rekommenderas företag såsom Stockholmsbaserade Hofmeier, som har både erfarenhet och kunskap inom allt som har med svetsning att göra. Ett gott alternativ om man är i behov av svetsning i Stockholm alltså.

 

 

Vad kan man svetsa?

Det går att svetsa i stålplåt, rostfritt stål och till och med aluminium om man är skicklig. Företag som erbjuder svetsningstjänster kan även producera det mesta, såsom balkongräcken och gallerdörrar, för att nämna några exempel. Behovet av svetsning kan komma från både privatpersoner och andra företag, men oavsett vem som behöver hjälp inom svets är det viktigt att använda sig av professionella svetsare som vet hur man gör, på ett säkert sätt.

Fler nyheter