Tandtekniker i Stockholm

26 oktober 2021
jonas olsson

editorial

Som privatperson med någon typ av avtagbar tandprotes kan man handla direkt av en tandtekniker och behöver inte gå via en tandläkare. Det blir billigare och går även snabbare. Man behöver bara boka en tid hos en tandtekniker i Stockholm för undersökning, och tandteknikern tillverkar sedan protesen. Enklast är att boka tid på nätet, men man kan också ringa.

Har man en tandprotes som har spruckit, förlorat en tand eller på något annat sätt skadats, kan man ta med protesen till en tandtekniker för lagning. Har man möjlighet kan det vara bra att först enkelt fotografera av protesen med mobilens kamera och skicka bilden till en tandtekniker som gör en bedömning av hur man enklast kan laga tandprotesen. Därefter får man ett kostnadsförslag som man får ta ställning till i lugn och ro.

 

 

Modern teknik som ger exakta och verklighetstrogna tandersättningsmedel

Som tandläkare behandlar man många gånger patienter som behöver något typ av tandersättningsmedel som implantat, proteser, brygga, kronor etc. Då är det viktigt att man samarbetar med en skicklig tandtekniker som kan tillverka dessa. Den tandtekniker man väljer, måste använda sig av kvalitativt material och tillhandahålla CE-märkta produkter. Bäst brukar det bli om man vänder sig till en tandtekniker i Stockholm som använder sig av modern skanningsteknik med hög precision och noggrannhet, eftersom själva produktionen då går snabbare. 

Jämför priser, leveranstid och kvalitet

Men den största fördelen med att anlita en tandtekniker som använder sig av den senaste tekniken är att man får verklighetstrogna tandersättningsmedel som passar perfekt både utseendemässigt och ergonomiskt. Detta eftersom tandteknikern vid tillverkningen tar hänsyn till både ålder, färg på övriga tänder, vävnadskulturer, med mera. Det kan var bra att jämföra olika tandtekniker och deras olika produkter innan man gör en beställning eller startar ett samarbete. Jämför också villkor och leveranstid, och ta reda på om det ingår någon typ av garanti.

Fler nyheter