Uthyrning av ytor

21 juli 2020
jonas olsson

Som företagare kan det vara svårt att planera hur mycket lagringsytor man behöver. Har man dessutom sitt företag centralt på någon större ort så kan lagringsytor, eller butiksytor, vara mycket dyra och kanske även svåra att komma över. Storage i Uppsala är en lösning för de företag, och privatpersoner, som har ett behov av magasinering under en kortare eller längre period. Beroende på behov kan man hyra ytor för magasinering för allt ifrån några dagar till på helårsbasis. Det finns även lager i alla möjliga storlekar att hyra, så det finns alltid något som kan passa för både större och mindre lagringsbehov.

 

Företag som hyr ut

Det finns olika typer av företag som hyr ut ytor för magasinering. En del är kedjor som har som sin affärsidé att tillhandahålla magasinering på större orter. Men det finns även fraktbolag som inte enbart fraktar gods utan som dessutom kan magasinera gods åt sina kunder. På det sättet kan man få hjälp att både köra godset till lagret och att hämta ut det när man så önskar. En kombination av tjänster som också går att utföra genom separat fraktkedja och magasin, om man själv är med vid lastning och lossning.

 

 

Säkerhet och avtal

Vid hyra av lokal för magasinering är det viktigt att man skriver ett avtal som reglerar säkerheten och ansvarsfrågan. Där ska exempelvis stå vem som står för försäkring av innehållet i det som magasineras om något skulle ske, som stöld, brand eller vattenskada. Det är även viktigt att specificera yta och hur lång hyrestid som gäller. Många företag som tillhandahåller magasinering tillåter att man har tillgång dygnet runt. Då ska det även specificeras hur man tar sig in på området och ifall man får släppa in någon annan eller ej. Normalt använder man sig dessutom av bevakningsföretag som patrullerar kring magasinet några gånger per dygn.

Fler nyheter