Vilken takt marscherar dina tankar till?

11 juni 2020
Mikael Barani

Rytmen här i livet är det som hjälper oss att behålla vår kyla när saker och ting blir stressiga. Frågan är om du känner att du har hittat den rytmen i ditt liv. Den där pulsen som vi känner i vårt inre och som hjälper oss att sortera livets alla händelser.

På många sätt är det lite som att man mediterar i vardagen när man väl hittar den där takten inom sig. Vissa av oss kanske till och med hör ljudet av ett par trummor inom oss när vi behöver fokusera oss. För andra kanske det istället börjar med en låt där man gillar takten. Efter det så kommer vi in i känslan och plötsligt så får vi inte längre samma påslag av stress när det börjar bli mycket att hålla reda på.
Istället tar vi saker och ting ett taktslag i taget, vilket också är det enda sättet att hantera vardagen. 

För av någon anledning brukar samhället glorifiera att kunna ”hålla flera bollar i luften”. Kanske låter det bra men faktum är att hjärnan bara kan hålla reda på en sak i taget. 
Ska vi hjälpa hjärnan så får vi ta och skriva ned de där ”bollarna” på ett papper och pricka av dem en i taget. Det är ett enkelt verktyg för att känna mer styrsel över både privatliv och allt det där som vi har att hålla reda på på jobbet.
Sedan är det bara att hitta den där rytmen i dig för att lugna nerverna. Det gör att du kan arbeta effektivare jämfört med om du satt och svettades och tankarna sprang runt som vilda hästar i sinnet.

Vi har alla våra egna strategier för att hantera stress i vardagen, kanske har du några som fungerar för dig. Att hitta den inre rytmen är på så sätt endast ett verktyg bland många. 

 

Fler nyheter